Aktualitások

Mert megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek. Tit 2,12

2018. december 23. vasárnap

Úgy hangzik ez az ige, mint egy reklámszöveg, azonban nem egy árut reklámoz, nem az üzletek felé irányít, hanem épp azt mondja: Álljatok meg, tekintsetek ki a sok reklámszöveg mögül, és lássátok meg az igazi ajándékot, amit Isten küldött. Isten ajándéka megérkezett, már hozzáférhető, és még csak bevásárlóközpontba sem kell érte menni.

Ha a karácsonyfa alja üres maradna, ha nem kapnál senkitől semmit, csalódnál, pedig nincs ok a csalódásra, mert kaptál ajándékot, a legnagyobbat, magát Istent, Jézusban. Ennél többre nincs szükség. Isten ajándéka soha nem veszít értékéből, soha nem válik hasznavehetetlenné.

Ez az ajándék hit által érhető el, imádságos szívvel jelentkezhetünk be érte. És a kegyelemért fizetnünk sem kell. Teljesen ingyenesen kínálja Isten, annak, aki kéri, aki nyitott szívvel fogadja. Nem azért ingyenes, mert értéktelen, hanem azért, mert Jézus kifizette az árat helyettünk. Mi nem tudjuk megfizetni.

Advent negyedik vasárnapja van, és nem aranyvasárnap, amivel elterelik a lényegről a figyelmet. Az igére tekintsünk, mert kétezer éve hirdeti: Megjelent az Isten üdvözítő kegyelme. Isten Jézusban elérhető, karácsony ezt üzeni. Neked és érted született Jézus!